Update Covid 19

 Tennishal De Ronde Venen 

is voor boekingen en vragen telefonisch en

 1.    via mail Info@TennishalDeRondeVenen.nl bereikbaar.

 • 17 mei 2021
 • Vanaf woensdag 19 mei is de tennishal en het terras weer open.
 • Tennis binnen is toegestaan, maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel). Volwassenen vanaf 18 jaar mogen dubbelen in vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en medespeler. Voor jeugd t/m 17 jaar is er geen maximum groepsgrootte, zij hoeven bij het sporten geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn). (Zie ook: Tips heropening terrassen)
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
 • Publiek is niet toegestaan.

KNLTB update:

Lobby voor dubbelen en binnensporten

Samen met NOC*NSF en andere sportbonden heeft de KNLTB zich de afgelopen maanden flink ingezet om sport op de politieke agenda te zetten. Immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Dat is gelukt. We zijn blij dat we, in tegenstelling tot veel andere sporten, het hele jaar door hebben kunnen tennissen, en nog steeds. Al is het dan op dit moment alleen buiten en alleen enkelspel. Jeugd t/m 17 jaar mag wel in grotere groepen spelen en trainen. Vanaf 3 maart mogen jongvolwassenen tot en met 26 jaar ook weer dubbelen.

We doen er echt alles aan om de sport in zijn totaliteit en het tennis in het bijzonder verder te ontsluiten. Vandaag is er weer een afspraak in Den Haag, waarin binnen sporten en 4 op een baan op tafel ligt. Tennis kan veilig met 1.5 meter afstand en verenigingen, commerciële hallen en spelers hebben laten zien dit goed te kunnen organiseren. We hopen dat dubbelen snel weer kan, daar blijven we ons hard voor maken.

 • CORONA UPDATE: DUBBELEN EN TRAINEN MET 4 PER BAAN MAG WEER

  Het kabinet heeft vanavond bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaan gelden, het horecagedeelte blijft gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is weer toegestaan.

  De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben effect, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. Maar de cijfers zijn nog niet op een niveau om de maatregelen verder te versoepelen. De ‘gedeeltelijke ‘lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven daarom tot half december van kracht. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

  Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.
  We zijn blij dat sporten nog steeds kan, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.
  Houd daarbij altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je testen.

  Wat betekent dit voor tennis vanaf donderdag 19 november?

 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
 • Vrij tennissen en trainen is mogelijk, zowel buiten als binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
 • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler
 • De richtlijn voor alle sporten is dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Het Algemeen Protocol Sport is opgesteld in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF. De KNLTB heeft deze vertaald naar richtlijnen en adviezen voor tennis.

  Meer info en vragen

  Via deze link lees je de aanvullende richtlijnen en adviezen tennis. Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je hier. Lees hier het volledige bericht van de overheid. En hier specifiek voor de sport.

 • De horeca, douches en kleedkamers zijn gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.
 •  
 • 04 november 2020 
 • VERZWARING CORONAMAATREGELEN: GEEN DUBBELSPEL DE KOMENDE 2 WEKEN

Nieuwsupdate - Coronavirus

 

Zoals u dinsdag 3 -11-2020 heeft vernomen zijn de maatregelen om het Corona virus terug te dringen verscherpt. Gelukkig kan er wel nog getennist worden. Tot en met woensdag 18 november a.s. met maximaal 2 personen (v.a. 18 jaar). Dat is positief! Mocht u normaliter met 4 personen tegelijk tennissen dan vragen wij u hierbij deze maatregel op te volgen. Een optie kan eventueel zijn om 2 x een half uur te spelen en elkaar af te wisselen. Bij de baan wachten is echter niet toegestaan.

Wij hopen dat deze maatregel tot succes leidt en dat u vanaf donderdag 19 november weer kunt dubbelen.
Losse verhuur voor enkelspel kan nog steeds online geboekt worden via www.tennishalderondevenen.nl reserveren voor een losse baan.
Om te helpen het virus te bestrijden, maar wel onze mooie sporten te kunnen blijven beoefenen hierbij nogmaals de voornaamste regels:
 
-Draag te allen tijde een mondkapje naar en van de tennisbaan.
-Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van uw speeltijd naar uw baan.
-Vertrek direct na het verlopen van de speeltijd.
-Volg de aanwijzingen op.
-Volg de aangewezen route. 
-In noodgevallen kunt u op de bel bij de bar drukken die aan het raamkozijn zit.
-Maximaal 2 volwassenen personen op een baan.
-Geen toeschouwers, ook niet op de banken. Dit geldt voor volwassenen en jeugd
-kleedkamers en douches zijn gesloten.
-Volg uiteraard alle basisregels:
>Houd 1 ½ meter afstand.
>Nies / hoest in je ellenboog.   
>Blijf thuis bij klachten.
-Nooddeuren moeten open blijven. (niet aankomen)
 
Wij houden u op de hoogte. 

Wij danken u voor uw medewerking.
Stay safe en blijf gezond

Management Tennishal De Ronde Venen.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 13 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

Kijk hier voor het volledige bericht over de extra maatregelen van Rijksoverheid en  specifiek voor de sport.

Meer info

Ook voor deze fase hebben we de Richtlijnen voor tennis opgesteld. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

 

 • 16 oktober 2020                                                                                                                                 
 • Vanaf heden is het verplicht een mondkapje te dragen in zowel het horecagedeelte als het halletje naar de banen.

 14 oktober 2020

CORONA UPDATE:
COMPETITIES STOPGEZET,        
VRIJ SPELEN EN TRAINING
BLIJFT MOGELIJK.

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing.

Update 14 oktober:

We hebben besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.

Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.

Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten of binnen in een hal.

De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).

Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen

Dubbelen bij trennis kan, mits er bewust altijd 1,5 meter afstand wordt

gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij

volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van

maximaal 4 personen metonderling 1.5 meter afstasnd op de baan, ook als

dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.*(0f b.v. vaste regel

middenbal voor de forehand) Ga niet samen o-p een bankje zitten, geef

geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij

dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

We zullen in overleg met NOC*NSF de richtlijnen voor tennis verder uitwerken en de meestgestelde vragen en antwoorden zo snel mogelijk publiceren.

Lees hier het volledige bericht van de overheid. En hier specifiek voor de sport.

* Noot: Adriaan Panman